-
Informacje
Nowości & aktualności -
Testy sprzętu
Opinie ekspertów -
Kalkulatory
Zestaw narzędzi -
Laboratoria
Adresy & oferta -
Praca
Oferty zatrudnienia -
Kalendarium
Wydarzenia branżowe -
Kontakt
Data rozpoczęcia | 2018-05-29 | ||
Data zakończenia | 2018-05-29 | ||
Organizator | Studenckie Koło Naukowe Chemików Kollaps | ||
Miejsce | Łódź | ||
Branże | Biotechnologia | ||
Dodaj do kalendarza |
29 maja 2018 r. odbędzie się VIII Coolturalny Festiwal Piwa Politechniki Łódzkiej organizowany przez Studenckie Koło Naukowe Chemików Kollaps we współpracy ze Studenckim Kołem Naukowym Biotechnologów FERMENT działające na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Jest to wieloletnia tradycja, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i wpisuje się jako stałe wydarzenie w studenckim kalendarzu.
Tematyka wykładów dotyczyć będzie zmian jakie nastąpiły w produkcji piwa na przestrzeni lat, polskiej tradycji piwowarskiej czy podróży przez różnorodność smaków i aromatów złotego trunku. Odbędą się warsztaty, na których amatorzy piwa zdobędą praktyczną wiedzę dotyczącą bogactwa stylów piwa na całym świecie.
W trakcie festiwalu można będzie spróbować piwa z całej Polski oraz dwóch gatunków piwa uwarzonego przez studentów. Jak co roku, trzeźwe spojrzenie na stan upojenia alkoholowego umożliwią alkogogle w ramach akcji „Nigdy nie jeżdżę po alkoholu” zorganizowanej przez Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego Browary Polskie.
Sesja posterowa zaadresowana jest do wszystkich studentów oraz doktorantów. Tematyka posterów to:
„Tajemnice chmielu”
„Tajemnice zbóż browarniczych”
PROGRAM VIII COOLTURALNEGO FESTIWALU PIWA POLITECHNIKI ŁÓDZKIEJ:
---> Aule Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej - wstęp wolny
12:00 - 12:50
Wykład Inauguracyjny:
„Piwo rzemieślnicze – jak to się robi?”,
Piotr Sosin z Browaru Trzech Kumpli, zdobywcy wielu nagród w konkursach piw rzemieślniczych
13:10 - 14:25
Warsztaty do wyboru:
- „Załóż swój browar domowy”, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych (wstęp wolny, zgodnie z zasadą kto pierwszy zajmie sobie miejsce na auli :) )
- „Sztuka degustacji piwa”, Marek Suliga (wstęp wolny, jednak liczba miejsc ograniczona - wejściówki będą do wygrania w konkursach organizowanych przez Nasz fp)
---> Dziedziniec Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej - wstęp tylko dla studentów Politechniki Łódzkiej, płatny 3zł
14:30 - 17:00
Kulturalna degustacja podążająca ścieżką różnych gatunków piwa
12:00 - 17:00
Sesja posterowa - konkurs z nagrodami, 2 tematy do wyboru:
Temat 1: „Tajemnice chmielu”
Temat 2: „Tajemnice zbóż browarniczych
Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679
Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.
W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.
Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›