Wykonujemy badanie procesów technologicznych w zakładach produkujących żywność oraz pasze zgodnie z obowiązującymi wymaganiami sanitarnymi wynikającymi z przepisów prawa sektora spożywczego. W badaniach higieny procesu produkcji powinna być zachowana regularność zgodna z harmonogramem badań stworzonym w porozumieniu z odpowiednią z profilem firmy inspekcją.
Badanie i monitoring punktów kontrolnych na wszystkich etapach procesu produkcji żywności nazywa się Systemem Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (z ang. HACCAP, czyli Hazard Analysis and Critical Control Point). W ramach takiego monitoringu bada się czystość ciągów technologicznych wraz z urządzeniami wykorzystywanymi przy produkcji, czystość rąk pracowników oraz czystość powietrza na halach produkcyjnych.
Ustawa z dnia 22 lipca 2006 r. o paszach (Dz.U. 2006 nr 144 poz. 1045)
Ustawa z dnia 26 czerwca 2008 r. o zmianie ustawy o paszach (Dz.U. 2008 nr 144 poz. 899)
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225)