Znajdź nas na:
x Przepraszamy, strona nie została znaleziona. Spróbuj wznowić poszukiwanie ze strony głównej.

Centralne Laboratorium Agroekologiczne

Adres
ul. B. Dobrzańskiego 3 20-262 Lublin
Telefon +48 81 440 87 84
Faks +48 81 440 87 86

Sód – FAAS (metoda akredytowana w sokach owocowych)

Zadaj zapytanie ofertowe

Symbol

PN-EN 1134:1999

Opis metody badań

Oznaczenia metodą Spektrometrii Absorpcji Atomowej ze wzbudzeniem w płomieniu acetylen-powietrze

Szczegóły, literatura

PN-EN 1134:1999
Tytuł: Soki owocowe i warzywne - Oznaczanie zawartości sodu, potasu, wapnia i magnezu metodą spektrometrii absorpcji atomowej (AAS) Abstrakt: Określono metody oznaczania zawartości sodu, potasu, wapnia i magnezu w sokach owocowych i warzywnych. Oznaczania wykonuje się za pomocą spektrometrii absorpcji atomowej. Ustalono sposób przygotowania próbki do badań. Opisano zasadę metody, wykonania oznaczań poszczególnych pierwiastków, obliczania i podawania wyników oraz protokół badania. W załącznikach, podano bibliografię dotyczącą metody (załącznik A) oraz wyniki obliczeń statystycznych dla poszczególnych pierwiastków uzyskanych na podstawie badań międzylaboratoryjnych (załącznik B).

 

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679

Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.

W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›
Rozumiem