Znajdź nas na:

PROTEKO Sp. z o.o. Laboratorium Badań Środowiskowych "PROTEKO"

Adres
Waryńskiego 1 00-645 Warszawa
Telefon (48) 22 592-47-00
Faks (48) 22 592-47-01

Warsztaty HACCP - dla producentów, hoteli, restauracji, stołówek, barów, cateringu, sklepów

Zadaj zapytanie ofertowe

Unikalny program szkoleniowy dedykowany do przedstawicieli organizacji chcącej samodzielnie wdrożyć system HACCP. 

Koncept polega na przekazaniu niezbędnych informacji teoretycznych oraz praktycznych w formie warsztatów dotyczących wszystkich etapów wdrażania HACCP w rzeczywistym czasie jego implementacji osobie wyznaczonej do wdrażania systemu. 

Przejście na kolejny warsztat łączy się z opracowaniem poszczególnych elementów systemu na przykładzie własnej organizacji. 

Grupy max. 12 osób (firm) grupy podzielone ze względu na profil firm 

Na każdym z warsztatów przewidywany jest czas na dyskusję oraz krótki test weryfukujący przyswajanie wiedzy. Sprawdzane jest również wykonanie pracy do zrealizowania we własnym zakresie. 

Kolejne warsztaty odbywają się: 
1-4 - co dwa tygodnie 
5-7 - co cztery tygodnie 

PROGRAM WARSZTATóW: 

  WARSZTAT 1 Podstawy systemu HACCP, GMP, GHP, Podstawowe akty prawne związane z prowadzeniem działalności w branży spożywczej, Podstawowe wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących i wprowadzających produkty spożywcze do obrotu (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: ustanowienie polityki firmy, powołanie Zespołu HACCP) 

  WARSZTAT 2 Audit wstępny jako narzędzie rozpoczęcia wprowadzania systemu HACCP, Opis produktu, Opracowanie schematu technologicznego, Rodzaje zagrożeń, Analiza zagrożeń (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: przeprowadzenie auditu wstępnego, opis produktów, opracowanie schematów technologicznych, przeprowadzenie analizy zagrożeń) 

  WARSZTAT 3 Określenie punktów krytycznych i kontrolnych wraz z określeniem parametrów i granic tolerancji, Działania korygujące i zapobiegawcze (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: wybranie punktów krytycznych i kontrolnych) 

  WARSZTAT 4 Zasady GMP - Transport surowców i produktów, Przyjmowanie i magazynowanie surowców, półproduktów i produktów, Produkcja półproduktów i produktów, Pobieranie próbek, Usuwanie odpadów i postępowanie z wyrobem niezgodnym, Przykładowe formularze do nadzoru nad GMP (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: stworzenie formularzy do nadzoru nad GMP i rozpoczęcie monitoringu) 

  WARSZTAT 5 Zasady GHP - Jakość wody i lodu, Higiena i szkolenia personelu, Osoby odwiedzające, Procesy mycia i dezynfekcji, Nadzór nad obecnością szkodników, nadzór nad stanem technicznym, Przykładowe formularze do nadzoru nad GHP (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: stworzenie formularzy do nadzoru nad GHP i rozpoczęcie monitoringu) 

  WARSZTAT 6 Kontrola wewnętrzna i procedury weryfikacyjne - procedura nadzoru nad dokumentacją, procedura weryfikacji systemu HACCP, procedura auditów wewnętrznych, Procedura nadzoru mikrobiologicznego (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: stworzenie formularzy do nadzoru nad systemem) 

  WARSZTAT 7 Test weryfikujący, Dyskusja nad zebranymi w obiektach danymi z monitoringu GMP i GHP, CCP i CP - działania korygujące i prewencyjne (praca do zrealizowania we własnym zakresie w obiekcie: zebranie procedur i instrukcji w całość - Księgę HACCP) 

Więcej informacji pod numerem telefonu (22) 592 47 24 - dział konsultacji 

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679

Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.

W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›
Rozumiem