Znajdź nas na:

Centralne Laboratorium Agroekologiczne

Adres
ul. B. Dobrzańskiego 3 20-262 Lublin
Telefon +48 81 440 87 84
Faks +48 81 440 87 86

Sól kuchenna w mięsie i przetworach mięsnych metodą Mohra

Zadaj zapytanie ofertowe

Symbol

CLA/PSO/26

Opis metody badań

M. Mohra

Szczegóły, literatura

PN-A-82112:1973
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości soli kuchennej Abstrakt: Norma obejmuje dwie metody oznaczania zawartości soli kuchennej metodą Volharda i metodą Mohra. Metoda Mohra polega na wyekstrahowaniu soli gorącą wodą, a następnie miareczkowaniu chlorków mianowanym roztworem azotanu srebra wobec wskaźnika - chromianu potasowego.

 

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679

Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.

W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›
Rozumiem