Znajdź nas na:

Centralne Laboratorium Agroekologiczne

Adres
ul. B. Dobrzańskiego 3 20-262 Lublin
Telefon +48 81 440 87 84
Faks +48 81 440 87 86

Mineralizacja sucha pojedynczej próbki

Zadaj zapytanie ofertowe

Symbol

CLA/ASA/11

Opis metody badań

Suszenie i spalanie w piecu oraz rozpuszczenie spopielonej próbki w kwasie azotowym (V)

Szczegóły, literatura

PN-EN 14082:2004
Tytuł: Artykuły żywnościowe - Oznaczanie pierwiastków śladowych - Oznaczanie zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej Abstrakt: Określono metodę oznaczania zawartości ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, żelaza i chromu w artykułach żywnościowych metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej (AAS) po mineralizacji suchej w temperaturze 450 stopni C, stosowaną dla różnych rodzajów artykułów żywnościowych. Sprawdzono ją, z pozytywnym wynikiem, w badaniach międzylaboratoryjnych, z udziałem 16 laboratoriów. Do walidacji metody zastosowano artykuły żywnościowe takie, jak diety złożone, zboża, ryby, owoce, wątrobę i mleko.

 

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych, firma Bio-Tech Media sp. z o.o., przykładając szczególną wagę do ich ochrony, dostosowała swoje zasady ich przetwarzania do obowiązującego od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679

Nasza zaktualizowana polityka prywatności wprowadza wszystkie pozytywne zmiany, w tym sposób, w jaki zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy Twoje dane osobowe. Przedstawia sposób, w jaki możesz się z nami skontaktować, aby skorzystać z przysługujących Ci praw.

W tej chwili nie musisz podejmować żadnych działań, ale jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności ›
Rozumiem